Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Primăvara în grădini

Articol scris pentru concursul orkestra
Primăvara în grădini e zarvă mare. Se sapă, se fac straturi, se seamănă, se plantează,dar se și strâng uscăturile rămase, uscături cărora li se dă foc de cele mai multe ori, focul de primăvară fiind un simbol al rodniciei.

Detalii campanie: tema “Micul meu succes in gradinarit” de la COVERA.ro

Primăvara în grădină ne ocupăm în primul rând de plantarea legumelor, fapt pentru care pregătim pământul așa cum se cuvine, după care alegem semințele de legume de care avem nevoie.
Roșii, ardei, castraveți, ceapă, salată, spanac și altele, toate vor fi frumos aranjate în straturi ordonate meticulos.
Un tip de produs luat din filtre ar fi semințele de roșii, dar și cele de morcovi..., pentru a numi doar două din cele enumerate mai sus.





Dar într-o grădină frumoasă pe lângă legume se găsesc și flori.
Mie-mi plac mult florile crescute din bulbi cum ar fi: lalele, zambile, narcise, ori tuberoze flori  printre care se numără și gladiolele,  fără să uit de butașii de trandfiri cu precădere cei roz care au un miros foarte frumos.



Pentru ca să avem o grădină frumoasă ne trebuie atât îngrășăminte cât și mașini unelte", care ne sunt de mare ajutor în grădinărit, nemaifiind suficiente dor hârlețul , grebla și sapa. pentru pregătirea pământului și întreținerea culturilor.





Toate cele ncesare pentru grădinărit le găsim aici, la COVERA.ro 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.